Vuilnismannen mogen in korte broek huisvuil ophalen wegens hitte

Ecowerf, dat het huisvuil ophaalt in Oost-Brabant, neemt maatregelen tegen de hitte. Zo mogen de vuilnismannen in korte broek huisvuil ophalen, krijgen ze water, zonnebrandolie én mogen ze een half uur vroeger beginnen werken om de hitte voor te zijn.

In de zomer krijgen de vuilnismannen sowieso aangepaste kledij, zonnebrandolie, insectenproduct en water.  "Onder aangepaste kledij verstaan we een short", zegt Machteld Vandenbos van Ecowerf. "Enkel vuilnismannen die de zakken met restafval ophalen, moeten wél altijd een lange broek dragen maar dat is voor hun eigen veiligheid omdat er soms scherpe voorwerpen in de huisvuilzak zitten."

Vroeger starten

Als de temperaturen de 30° overstijgen, mogen de vuilnismannen een half uur vroeger beginnen om de hitte voor te zijn. "Nog vroeger heeft geen zin want we mogen pas huisvuil ophalen vanaf 7 uur 's ochtends. Dat is zo afgesproken met de gemeenten die we bedienen om de mensen 's ochtends niet wakker te maken. In de toekomst moeten we bekijken of dat niet vroeger kan".

Meest gelezen