Vluchtsimulator voor zowel 1- als 2-motorige vliegtuigen: wereldprimeur voor Euramec uit Hamme

Het bedrijf Euramec uit Hamme heeft een vluchtsimulator gemaakt die kan gebruikt worden voor zowel 1-motorige als 2-motorige vliegtuigen, uniek in de wereld.

Euramec is nog maar een jaar of acht actief op de markt van de vluchtsimulatoren, maar heeft nu al een wereldprimeur te pakken. De vluchtsimulatoren worden gebruikt in opleidingen van piloten.

Voor een populair opleidingsvliegtuig heeft Euramec een simulator gemaakt die zowel het type met één motor als het type met twee motoren kan simuleren. En dat betekent dus een serieuze besparing voor de vliegscholen.

De simulator werd voorgesteld op een luchtvaartshow in Engeland en het eerste order is al meteen binnen voor een vliegschool in China, zegt ceo Bert Buyle. Qua kostenplaatsje en technisch is de simulator uniek volgens Buyle. Eerder verkocht het bedrijf ook al zes gewone simulatoren aan de die Chinese vliegschool, "we zijn daar een beetje een autoriteit geworden."

Euramec is een heel jong bedrijf en er is veel concurrentie, want de sinds de tweede wereldoorlog worden er al vluchtsimulatoren gemaakt. Dat het bedrijf uit Hamme nu voet aan de grond krijgt in China is een opsteker. 

kasto80

Meest gelezen