Acteurs Bill Barberis en Tanya Zabarylo achter stuur van GAIA-katmobiel

Op de Groenplaats in Antwerpen heeft GAIA vanmiddag de aftrap gegeven van haar zomercampagne, met een opvallende katmobiel. Zo wil de dierenrechtenorganisatie zoveel mogelijk mensen ertoe aanzetten om hun kat te laten steriliseren. Acteurs Bill Barberis, bekend als Toon uit de één-serie Thuis en zijn vriendin Tanya Zabarylo zijn de ambassadeurs.

Bill Barberis en Tanya Zabarylo hebben zelf twee katten en zijn overtuigd van het nut van sterilisatie. "We hebben nog maar net een klein katje uit het asiel gehaald", vertelt Tanya. "Als je dan ziet hoe vol de asielen zitten, dan moet daar toch iets aan gebeuren." 

Bill is eerder een hondenmens, maar heeft dankzij Tanya ook katten leren liefhebben. "Bedoeling is om het algemene welzijn van de kattenpopulatie te verhogen", vult Bill aan. "Er is een onevenwicht tussen het aantal katten dat een goed leven leidt, en het aantal katten dat blijft rondzwerven en nooit terechtkomt bij een leuk gezin. Daarom is het nu even nodig dat er minder katten geboren worden."

De katmobiel van GAIA trekt nog tot 17 augustus door het hele land. Hier kan je opzoeken of hij ook bij jou in de buurt langskomt
  
 

Meest gelezen