Brand in containerpark in Korbeek-Lo

In het containerpark van Korbeek-Lo bij Bierbeek is er brand uitgebroken. Buurtbewoners zagen plots vier brandweerwagens door de gemeente rijden. De brand bleek niet erg te zijn, maar was wel door de hitte en de droogte ontstaan.

Een hoop met houtsnippers vatte vuur. "De houtsnippers kwamen van snoeihout dat ter plaatse wordt gehakseld. Die hoop is door de hitte vanzelf in brand gevlogen. Uiteindelijk ging het om een kleine brand die de brandweer snel onder controle had", vertelt burgemeester Johan Vanhulst.  

Opletten met hout en vuur

Als je zelf zo een stapel houtsnippers in de zon hebt liggen, dan kan je die dus best preventief verwijderen. "Het is belangrijk dat we met z'n allen waakzaam blijven. Er heerst gevaar door de hitte en de droogte. We hebben momenteel een verbod voor open vuren in onze gemeente. Je ziet dat zo'n maatregelen nodig zijn. We moeten blijven sensibiliseren en iedereen moet voorzichtig", aldus burgemeester Vanhulst.

Meest gelezen