Foto: Jan Verbeke

Brandweer uren in de weer om koe te redden die door rooster aalput was gezakt

In Veldegem, een deelgemeente van Zedelgem, heeft de brandweer een koe kunnen ontzetten die door het rooster van een aalput was gezakt en 2 meter lager was terechtgekomen. Het 600 kilogram zware dier kon worden bevrijd met een katrollensysteem, bevestigd aan een kraanarm van een brandweerwagen.

Het dier zat vast tussen een muur en een betonnen plaat. Het landbouwteam van de brandweerzone Westhoek werd opgevorderd. Er moest een gat in het dak van de stallingen worden gemaakt om een katrollensysteem erdoor te laten zakken dat bevestigd was aan de kraanarm van een brandweerwagen die buiten stond opgesteld.

Met vereende krachten werden riemen vastgemaakt onder de buik van de onfortuinlijke koe, die na enkele uren uiteindelijk uit haar hachelijke positie kon worden bevrijd. Het dier kwam er ongeschonden uit en mocht de weide weer in nadat het door een dierenarts was onderzocht. 

Foto: Jan Verbeke

Meest gelezen