Chinese president heeft een paard uit... de Kempen

De Chinese president heeft sinds kort een paard, een Arabisch volbloed, uit een fokkerij in Balen. De president, Xi Jingping, kreeg het paard van een sjeik uit Dubai, een cadeau van maar liefst één miljoen euro.

Prijsbeest

Gallardo J is nog maar vier jaar oud maar won al verschillende belangrijke prijzen. Zo ook eentje in Dubai op de grootste schoonheidswedstrijd voor Arabische volbloedpaarden ter wereld. Een sjeik daar kocht het paard en gaf het afgelopen weekend cadeau aan de president van China die een officieel bezoek bracht aan de Verenigde Arabische Emiraten. Daar is afgesproken dat de twee landen meer gaan samenwerken. Als dank en waardering heeft de president dus een Belgisch paard gekregen van de sjeik, ter waarde van zo'n miljoen euro.

Deur naar China gaat open

 "Ik hoop dat nu voor ons de deuren in China zullen openen", zegt Christine Jamar van Jadem Arabians. "Dit is een grote eer want ze hebben uit verschillende paarden gekozen en ze hebben er prachtige in de Emiraten. Ik probeer al vijf jaar door te dringen tot de rijkere klasse in China die zo'n Arabisch volbloedpaard kan kopen. Dit zou de doorbraak kunnen betekenen, want ze kopiëren graag wat de president doet". Ook de vader en de moeder van Gallardo J zijn op de stoeterij in Balen gekweekt. Daar hebben ze momenteel zo'n 90 Arabische volbloeden staan.

 

Meest gelezen