Videospeler inladen...

"De palmbomen bij het zwembad stonden in brand"

Jeannico Verbeke en Shirley Van den Berghe waren in het Griekse Mati toen de branden het dorpje in sneltempo bereikten. "De barman kwam aanlopen en riep: Het brandt! De vuurzee is groot en dichtbij! Lopen!", vertelt het koppel aan onze redactie. "We zijn beginnen lopen toen we een grote vuurzee zagen rechts van ons hotel. In het hotel wisten ze eerst niet goed wat ze moesten doen. Ze zeiden: Ga naar beneden. Daarna riepen ze: Ga naar het strand". Jeannico en Shirley werden uiteindelijk samen met andere toeristen via de zee geëvacueerd naar een veilig hotel in Athene.

Onze correspondent in Griekenland, Bruno Tersago, verklaarde in Het journaal waarom er zoveel dodelijke slachtoffers zijn gevallen. U kan het hier bekijken.

Videospeler inladen...

Meest gelezen