Een pintje tegen de hitte in rusthuis De Wilde Rozen in Neder-Over-Heembeek

De hittegolf is voor iedereen zwaar om te verteren. Zeker voor ouderen. In rusthuis De Wilde Rozen in Neder-Over-Heembeek doen de verplegers er alles aan om de warmte dragelijk te houden voor hun bewoners.

De Wilde Rozen is een gloednieuw rusthuis met 180 bedden en 37 serviceflats. De verplegers hebben heel wat aanpassingen in het dagschema gedaan om de hitte dragelijk te houden voor de bewoners. "We geven hen vooral veel meer te drinken. We hebben extra waterbedelingen ingevoerd en zitten achter de mensen hun veren om voldoende te drinken. We zorgen ook voor ijsjes en grenadine met muntsmaak zodat er voldoende afwisseling is", vertelt hoofdverpleegster Carla Verdonck.

Wandelschema aangepast 

Het rusthuis heeft ook haar schema voor de wandelingen aangepast. "We gaan nu 's ochtends om 10 uur wandelen in plaats van om 14 uur. Overdag houden we ook de gordijnen dicht en 's nachts gaan alle ramen open om te verluchten." 

Een pintje tegen de hitte

De bewoners zelf lijken de warmte voorlopig goed te verdragen. Mevrouw Paris voelt de hittegolf zelfs nauwelijks. Ze heeft daar zo haar eigen hulpmiddeltje voor. "Ik heb van de hitte geen last. Ik blijf binnen en als ik naar buiten ga blijf ik in de schaduw. Daar drink ik dan mijn pintje. Dan voel ik me goed. En als ik goesting heb, dan neem ik gewoon 's avonds nog een extra pintje mee naar boven." 

Meest gelezen