Luchthaven Hannover weer open na tijdelijke sluiting door extreme hitte

De internationale luchthaven van Hannover, in de noordwestelijke deelstaat Nedersaksen, is weer geopend. Gisteravond is de luchthaven gesloten nadat een van de twee start- en landingsbanen was beschadigd geraakt door de hitte.

Twee betonplaten waren licht omhooggekomen. De andere landingsstrook was al buiten gebruik voor renovatie, waardoor er geen vliegtuigen meer konden opstijgen of landen.

Tijdens de nacht heeft de luchthaven Hannover-Langenhagen herstellingswerken laten uitvoeren. Een woordvoerder riep reizigers op om terug naar huis te keren. Voor zij die niet konden vertrekken, werden veldbedden voorzien.

In totaal zijn 41 vertrekkende vluchten, met in totaal duizenden passagiers, getroffen door de sluiting.

Meest gelezen