Meer dan 30 graden en werken in een skipak

Het is puffen en zweten vandaag, met temperaturen rond 30 graden Celsius. Maar de werknemers van diepvriesgroothandel Precon in Gent werken elke dag in temperaturen tot -20 graden Celsius. Dat maakt deze week dus dat er een verschil is van maar liefst 50 graden tussen de diepvries en de buitentemperatuur.

Bij Precon blijven ze vrolijk onder dat enorme temperatuurverschil. De werknemers zijn heel warm gekleed in de diepvries, met winterlaarzen, een gezichtsmasker, muts en handschoenen. Ze blijven in beweging en voelen daardoor niet hoe koud het echt is in de diepvries. Maar als de werkdag erop zit moeten de werknemers tegenwoordig wel een temperatuurverschil van 50 graden overbruggen. Dat lukt, maar je krijgt wel wat signalen van vermoeidheid omdat je lichaam de hele dag in de koude gewerkt heeft, klinkt het. Sommige werknemers kijken zelfs uit naar de werkdag wanneer ze 's nachts niet kunnen slapen van de warmte. 

kasto80

Meest gelezen