Opnieuw eiergooiers in Mechelen

In Mechelen zijn er eiergooiers aan het werk en dat is niet de eerste keer. Begin 2016 hadden ze er last van in de Mahatma Gandhi-wijk.

Ramen en gevels besmeurd

In de wijk werden toen auto's en huisgevels bekogeld met eieren. De politie kon een aantal jongeren oppakken. Nu zijn er in Mechelen-Noord, aan de Galgestraat, opnieuw eiergooiers aan het werk. Niet prettig als je de smurrie moet opkuisen, daar kan slachtoffer Sonja Brion over meepraten. "We zijn een hele tijd in de weer geweest om alles weer schoon te maken. Mijn man moest zelfs de ladder halen om tot op de eerste verdieping te geraken. Op glas valt het nog mee maar op een ruwe gevelsteen krijg je dat niet deftig opgeruimd".

Controles

De politie kreeg één melding maar in de buurt zouden er nog eieren tegen gevels zijn gegooid. De politie gaat er nu extra patrouilleren en ze bekijkt ook beelden van veiligheidscamera's.

 

Meest gelezen