Videospeler inladen...

Premier Michel: "Nogmaals aangetoond dat deze regering belangrijke beslissingen kan nemen"

Zit er nog "dash" in de federale regering? Het was een vraag die de afgelopen maanden zelfs binnen de eigen meerderheid werd gesteld. Het bereikte begrotingsakkoord van afgelopen nacht bewijst dat deze regering wel degelijk belangrijke beslissingen kan nemen, vindt premier Charles Michel (MR). 

Premier Michel geeft zijn regering een pluim voor het akkoord dat afgelopen nacht werd bereikt. "Ik wil al mijn collega's en alle ploegen bedanken voor het intensieve werk waardoor we nog maar eens aantonen dat we in staat zijn om belangrijke beslissingen te nemen ", zei de eerste minister op een persconferentie. "Wij zijn een hervormingsregering", klopt Michel zich op de borst.

De premier is met name erg tevreden over de arbeidsdeal. "Zo'n twee maanden geleden heb ik opgeroepen tot een totale mobilisatie om de arbeidsmarkt te moderniseren en om de mismatch (tussen het grote aantal vacatures dat niet ingevuld raakt aan de ene kant en werklozen aan de andere kant, nvdr.) aan te pakken. We hebben nu een substantieel pakket van sterke en coherente maatregelen."

Volgens Michel moet die arbeidsdeal zo snel mogelijk zichtbare resultaten geven, zeker ook in het licht van de budgettaire sanering. "De beste en duurzame sanering is de verhoging van onze activiteitsgraad."

"Een belangrijke golf van structurele en geloofwaardige beslissingen", dat is wat nu op tafel ligt, vindt premier Michel. Maar hij nuanceert meteen ook. "We hebben nu ons menu voor de volgende maanden, maar we moeten nu nog zoals altijd hard werken aan de concrete implementatie van de maatregelen."

VIDEO: bekijk hieronder het fragment over het zomerakkoord uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen