Videospeler inladen...

Prins Harry en Elton John spreken Internationale Aids Conferentie toe

Op de Internationale Aids Conferentie in Amsterdam hebben prins Harry van het Verenigd Koninkrijk en zanger Elton John de aanwezigen toegesproken. Die laatste kondigde daarbij een samenwerking aan van een miljard dollar (855 miljoen euro) om de overdracht van het hiv-virus bij mannen te stoppen.

"Deze conferentie heeft een trotse geschiedenis. Al meer dan dertig jaar is het een plaats waar wetenschap, activisme, overheid en geneeskunde samenkomen in de strijd tegen hiv en aids." Zo begon prins Harry zijn toespraak tijdens de 22ste Internationale Aids Conferentie in Amsterdam. Hij riep daarbij nog op dat alle overheden in de wereld hun volledige verantwoordelijkheid moeten opnemen in de strijd om de epidemie te stoppen. 

Vervolgens stelde de Britse royal Elton John voor aan het publiek, een man die "al meer dan een kwarteeuw onvermoeibaar werkt om onderzoek naar hiv en aids te bekostigen." De Britse artiest was naar Amsterdam afgezakt om zijn nieuwe samenwerking van een miljard dollar (855 miljoen euro) voor te stellen in de strijd tegen de overdracht van het virus onder homoseksuele mannen.

"Als we de strijd willen winnen, als we voorgoed een einde willen maken aan aids, dan moeten mannen een deel worden van de oplossing. Het is tijd voor een globale coalitie die mannen leert zich te beschermen. Het zal hen leren niet alleen hun zusters en dochters beter te beschermen, maar ook hun broers en zonen", verklaarde Elton John.

VIDEO: Elton John had het in Amsterdam ook over het aidsprobleem in Rusland. "Een heel groot probleem", noemde hij het.

Videospeler inladen...

Meest gelezen