Videospeler inladen...

Stijn Vercruysse in het Griekse stadje Mati: "Op korte tijd stond alles in lichterlaaie, mensen renden voor hun leven"

"Iedereen loopt er hier verdwaasd bij", zegt onze reporter Stijn Vercruysse. Hij is in het Griekse stadje Mati, dat bijna volledig verwoest is door de zware bosbranden die Griekenland teisteren. "En alles gebeurde heel onverwacht."

Stijn Vercruysse is nog maar pas in Mati aangekomen, maar hij zag meteen dat het hele stadje verwoest was door de hevige bosbranden die gisteren begonnen. "Je ziet hier overal apocalyptische beelden. Autowrakken staan op elkaar, door de hevigheid van de brand."

Alles gebeurde ook heel onverwacht. "Het gevaar kwam niet aan bod in de media, er waren geen waarschuwingen. In de heuvel hierboven begon een brand en tientallen minuten later stond alles in lichterlaaie. Iedereen rende alle kanten uit, ze renden voor hun leven."

Veel inwoners en toeristen liepen naar de zee, om de vlammen te ontvluchten. "De zee was voor velen de redding, maar ze durfden wel niet te diep de zee ingaan, want ze waren bang dat ze door de rook gedesoriënteerd zouden raken. Velen vluchtten ook met de auto. Sommigen hun redding tegemoet, anderen hun dood."

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.
AFP or licensors
AFP or licensors

Meest gelezen