Trump "heel bezorgd" over Russische inmenging in het voordeel van de Democraten

In een tweet heeft de Amerikaanse president Donald Trump zijn bezorgdheid geuit over Russische inmenging in de verkiezingen en hoe die de Democraten kan helpen. Onder meer tijdens zijn ontmoeting met de Russische president Poetin trok hij zulke inmengingen nog in twijfel.

De uitlatingen van Trump op Twitter zijn dus opmerkelijk, want vorige week had hij nog zijn twijfels over het onderzoek naar de Russische inmenging. Hij leek zelfs eerder Poetins ontkenning te geloven, dan de ontdekkingen van zijn eigen inlichtingendiensten.

Daarvoor kreeg hij bijzonder veel kritiek, ook uit eigen rangen. Kort daarna probeerde hij nog de meubelen te redden, door te verklaren dat hij het woordje "niet" was vergeten tijdens de persconferentie.

Nu lijkt hij dus wel degelijk heel ongerust over die Russische inmenging. Meer nog: die zou vooral de Democraten ten goede komen, want "Trump willen de Russen zeker niet!". De Amerikaanse inlichtingendiensten concludeerden nochtans dat de Russen wel degelijk de verkiezingen van 2016 probeerden te beïnvloeden, om zo Trump aan een overwinning te helpen.

Nu is het blijkbaar de beurt aan de Democraten, want zo twittert Trump: "Geen enkele Amerikaanse president is strenger geweest tegenover Rusland dan ik."

Meest gelezen