Verdachten mislukte plofkraak Sint-Laureins blijven aangehouden

De twee verdachten die vorige week zijn aangehouden nadat ze in Sint-Laureins een plofkraak probeerden te plegen, blijven aangehouden. Dat heeft de raadkamer beslist. De twee bendeleden, met Nederlandse nationaliteit, werden opgepakt nadat een alerte buurtbewoner hen had betrapt. Het parket onderzoekt of de verdachten ook gelinkt zijn aan andere plofkraken die in juni op verschillende geldautomaten zijn uitgevoerd. 

Voorlopig worden de twee verdachten enkel vastgehouden voor hun aandeel in de plofkraak van een geldautomaat op het postkantoor in het Oost-Vlaamse Sint-Laureins, in de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks 03.20 uur. Vier mannen drongen toen het postkantoor binnen door met breekijzers de toegangsdeur te forceren. Ze waren ook in het bezit van gasflessen.

Even later werd door agenten van de politiezone Maldegem een verdacht voertuig tegengehouden. De inzittenden sloegen direct op de vlucht, maar twee van hen konden worden overmeesterd. Zij werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in de afdeling Gent en onder aanhoudingsmandaat geplaatst op verdenking van poging diefstal met braak, poging vernieling door ontploffing van een bewoond pand bij nacht, criminele organisatie en diefstal.

Meest gelezen