Videospeler inladen...

Internationale bus gekanteld op E40: ruim 20 gewonden

Op de E40 richting kust is ter hoogte van Aalter een zwaar ongeval gebeurd met een bus. Daarbij zijn 2 zwaargewonden en 19 lichtgewonden gevallen. Het medisch rampenplan werd afgekondigd. Volgens het parket was de chauffeur in regel met de rij- en rusttijden.

Het ongeval gebeurde rond 2.30 uur vannacht.  De buschauffeur had te laat de werkzaamheden rond Aalter gezien en is zo op de betonblokken ingereden. Het voertuig is daarbij gekanteld.

De internationale bus was onderweg van Amsterdam naar Londen. Aan boord waren 20 passagiers van verschillende nationaliteiten (onder meer Ieren, Nederlanders en Engelsen) en de chauffeur zelf.

Het medisch rampenplan werd afgekondigd. Twee inzittenden raakten gekneld en moesten door de brandweer bevrijd worden. De 19 andere personen werden met lichte verwondingen overgebracht naar ziekenhuizen in de streek.

Op dit moment liggen nog 4 mensen in het ziekenhuis, een vrouw is er erg aan toe. De passagiers die het ziekenhuis al mochten verlaten, worden opgevangen in de sporthal van Aalter. Sommigen zullen hun reis verder zetten, anderen worden naar huis gebracht.

De bus is intussen weggetakeld en het ongeval is volledig afgehandeld. Volgens het parket van Oost-Vlaanderen was de buschauffeur in regel met de rij- en rusttijden. Dat blijkt na uitlezing van zijn tachograaf. "Hij had 40 uur gerust voor hij aan de rit begon", zegt woordvoerder An Schoonjans.

Meest gelezen