ArcelorMittal bouwt eerste overdekte laadkade in Gentse haven

Staalbedrijf ArcelorMittal in Gent zal binnenkort ook bij slecht weer schepen kunnen laden en lossen. Het bedrijf investeert 50 miljoen euro in een overdekte laadkade.

Het is daarmee de eerste overdekte laadkade in de Gentse Haven. Daardoor zal ArcelorMittal nog meer afgewerkte staalrollen per schip kunnen vervoeren. Nu kon dat enkel bij droog weer, want de regen zou het oppervlakte van de staalrollen kunnen aantasten. Door de overdekte laadkade zullen nog meer goederen per schip vervoerd kunnen worden. Daardoor zal ArcelorMittal elk jaar 25.000 vrachtwagens minder moeten inzetten. 

De overdekte laadkade wordt 240 meter lang en 60 meter breed, en er komen ook 2 spoorwegen. De bouw ervan start nog dit jaar, en zou tegen midden 2020 klaar moeten zijn. In de Antwerpse haven is er ook al zo'n overdekte laadkade, maar die van Gent wordt dubbel zo groot. Er zullen 4 binnenvaartschepen kunnen aanmeren. 

Meest gelezen