Brasschaatse beste ter wereld op de step

Diane Teygeman uit Brasschaat won twee keer goud op het WK Steppen. In de leeftijdscategorie 60+ was ze de beste op de 14 en 42 kilometer.

Direct verkocht

Diane begon nog maar een jaar geleden met steppen. Vroeger liep ze marathons maar door een blessure aan haar knie ging dat niet meer. "Ik zag op youtube toevallig een filmpje en heb iemand gecontacteerd die steps importeert. Vanaf het eerste moment dat ik er op stapte, wist ik: dit wil ik de rest van mijn sportieve carrière doen."

Iedereen kan het

Er zijn in België niet veel mensen die steppen. "Maar iedereen kan het", vertelt Teygeman. "Toen ik mijn step kocht, liet ik die aan mijn 80-jarige moeder zien en die zei: 'Oh, een trotinette, dat ken ik nog', en ze stapte erop en reed er mee weg."

Teygeman heeft een club opgericht in Brasschaat, de Carolus steppers. Mensen die interesse hebben, kunnen op zondagvoormiddag meerijden. Je kan contact met hen opnemen via deze link
 

Meest gelezen