Eerste bomen van Terhillsbos in Dilsen-Stokkem gekapt

In Dilsen-Stokkem is vanmiddag begonnen met de kap van het Terhillsbos. 30 hectare bos zal verdwijnen om plaats te maken voor een nieuwe luxevakantiepark. In ruil mag Natuurpunt wel 60 hectare nieuw bos aanleggen.

De kap van het Terhillsbos gaat om een afspraak uit het verleden, maar de partij Groen blijft zich verzetten. Groen startte enkele maanden geleden een petitie, die is intussen al door meer dan 20.000 mensen ondertekend. Ook het Wereld Natuur Fonds (WWF) wil dat het bos bewaard blijft.

Een medewerker van Groen merkte vanmiddag op dat de kap van het bos begonnen is. De partij roept Vlaams minister Joke Schauvliege (CD&V) nogmaals op om het bos toch nog te sparen. Schauvliege liet eerder weten dat het om een puur Limburgs dossier gaat.

Meest gelezen