Geruchten over Chinese overname brengen Ageas op hoogste koers in 10 jaar tijd

Het aandeel van Ageas gaat tot 4 procent hoger, nadat gisteravond bekend was geraakt dat de Chinese investeringsgroep Fosun zou overwegen om een bod te doen op heel Ageas of delen van het bedrijf. Rond 10.00 uur was het aandeel 46 euro waard, wat de hoogste koers is sinds 2008.

Gisteravond meldde Bloomberg dat Fosun, dat een belang heeft van zowat 3 procent in de Belgische verzekeraar Ageas, gesprekken zou voeren met adviseurs over de mogelijkheden, zoals in zee gaan met een partner of het opvoeren van zijn huidige belang. Volgens ingewijden zou het gaan om een van de meest gedurfde stappen ooit van Fosun om zijn internationale voetafdruk te vergroten.

Er zijn nog geen finale beslissingen genomen, en het is ook mogelijk dat Fosun uiteindelijk toch beslist om geen bod te doen, aldus Bloomberg nog.
Ageas heeft, na de sterke stijging van het aandeel, een marktwaarde van 9,26 miljard euro.

Ageas-topman Bart De Smet zei woensdag in "De ochtend" op Radio 1 dat hij niet reageert op geruchten en dat er ook geen enkele concrete indicatie is van een reële interesse. Moest er toch een bod komen, zal Ageas dat evalueren, klinkt het nog.

Meest gelezen