Nicolas Maeterlinck

Gewezen Vlaams diversiteits­ambtenaar Alona Lyubayeva op Groen-lijst in Aarschot

Gewezen Vlaams diversiteitsambtenaar Alona Lyubayeva staat bij de lokale verkiezingen van 14 oktober als onafhankelijke op de Groen-lijst in Aarschot. De 44-jarige Lyubayeva staat op plaats 18. Dat kondigt ze zelf aan op haar Facebook-pagina.

Lyubayeva is geboren in de Oekraïense hoofdstad Kiev, maar woont sinds 2000 in Aarschot. Ze is actief als adjunct-directeur bij Internationaal Comité vzw, de grootste etnisch-culturele federatie in Vlaanderen en Brussel. Lyubayeva werd vooral bekend als diversiteitsambtenaar bij de Vlaamse overheid. Daar werd ze ontslagen na een negatieve evaluatie en een conflict met voogdijminister Liesbeth Homans (N-VA).

Lyubayeva zegt dat ze als onafhankelijke op de Groen-lijst staat. In de motivatie van haar keuze zegt ze onder meer dat ze "gelooft in de kracht van menselijke ontmoetingen en sociale contacten". "In een stad als Aarschot zou er meer ruimte kunnen zijn voor elke mens en ontmoeting. Hoe willen wij samenleven met de nieuwe Vlamingen? Ik kies ervoor om diversiteit en migratie als een positieve kracht te beschouwen die onze samenleving vooruit helpt in plaats van om zeep helpt."

Lyubayeva wil verder werk maken van "betere kansen voor iedereen" en van het versterken van de zwakkeren. "Betaalbare woningen, versterking van eenoudergezinnen, extra aandacht voor kinderen in armoede en anderstalige kinderen, integratie van nieuwkomers via sport, cultuur, ontmoeting, werk, renteloze leningen voor mensen in nood, onderwijskansen voor iedereen, etc. De stad kan veel doen om een duwtje in de rug te geven aan haar inwoners", aldus Alona Luybayeva.

Meest gelezen