"Gezellig, zo'n yogasessie met zicht op het stadhuis"

Op de Grote Markt in Mechelen, die is herschapen tot een grote zandbak, werd gisteravond een grote yogasessie gehouden, de tweede al deze zomer. Enkele weken geleden was er al één in de Kruidtuin. De deelnemers genoten van het unieke uitzicht.

Opbrengst gaat naar groepsaankoop

Aan de yogasessie, die plaatsvond van 19 tot 21 uur, namen zo'n 75 mensen deel. De opbrengst van de yogasessies gaat naar een groepsaankoop, een interactieve zitbank die in het park van de Speecqvest komt. En dat is net het succes van deze yogasessies, denkt initiatiefneemster Nina De Man. "Je merkt dat heel veel mensen meedoen voor het gemeenschapsgevoel, en voor de groepsaankoop. Of ze nu aan yoga moeten doen, of moeten biljarten, dat maakt voor hen eigenlijk niet uit. We kunnen rekenen op heel veel positieve, enthousiaste mensen." 

Onverwachte plek

Voor de deelnemers was het een unieke ervaring. "Ik ben hier omdat ik heel graag yoga doe, en ik vind het wel eens leuk om het op een onverwachte plek te doen", vertelt Evelien. "Het is ook tof dat de opbrengst naar het goede doel gaat." 

Weinig mannen

De overgrote meerderheid van de deelnemers zijn vrouwen. Pieter-Jan komt mee om z'n vriendin te vergezellen. "Het is hier een hele aangename locatie, met de ondergaande zon op het stadhuis en op het aangelegde strandje hier in Mechelen. Het is wel gezellig", zegt hij.  

Op 19 augustus volgt er nog een derde en laatste grote yogasessie in het Cultuurcentrum van Mechelen. Meer details vind je hier.  

yogasessie op Grote Markt van Mechelen

Meest gelezen