Komt bloemencorso Loenhout in het gedrang door tekort aan regen?

De organisatoren van de bloemencorso in Loenhout zitten met de handen in het haar. Ze hopen dat er snel veel regen valt, want anders dreigt er tegen september een tekort aan bloemen.

In Loenhout zijn er zes velden waar in totaal zo'n 80.000 dahliaplanten staan. Die zorgen normaal vanaf half augustus voor een constante aanvoer van honderdduizenden dahlia's, die op de praalwagens worden bevestigd. De corso is op 9 september, maar als er niet snel veel regen valt, dan zullen er alternatieven moeten gezocht worden.

Alternatief

Er zijn al minderen oogstjaren geweest. "Maar deze droogte is toch wel uitzonderlijk", zegt Jan Kenis van de organisatie. "Er zijn nog jaren geweest dat er tekorten waren, maar dan spreken we van een tekort van maximum 10 of 15 procent. Dat konden we makkelijk met alternatieven oplossen. Elke week groeien de bloemen aan, maar door de droogte nu vrezen we dat er tegen dan niet genoeg bloemen meer zullen zijn. We hopen op regen, en dat mag best veel zijn."

Meest gelezen