Videospeler inladen...

"Een goede podcast moet overzicht en diepte geven, niet alleen een snedige montage": de favoriete podcasts van Tom Van de Weghe

Podcasts, tot voor kort leek het iets voor een select clubje ingewijden, maar intussen is het audioformat bijzonder populair. Het aanbod is dan ook enorm, en vooral: het biedt voor elk wat wils. Deze week laten we enkele VRT-medewerkers aan het woord over hun favoriete podcasts. Vandaag: VRT NWS-journalist Tom Van de Weghe.

De trein: dat is Van de Weghes favoriete plek om podcasts te beluisteren. "Ik zorg dat ik 's nachts alles binnenhaal op mijn smartphone en zodra ik op de trein zit, begin ik te luisteren. Zo heb ik er meestal al twee beluisterd wanneer ik op de redactie aankom, en ben ik helemaal mee."

Te veel snufjes hoeft een podcast voor Van de Weghe niet te hebben. "Het hoeft niet heel snedig gemonteerd te zijn, het mag ook een goed gesprek zijn. Een goede podcast geeft voor mij overzicht en diepte in onderwerpen waar je anders alleen oppervlakkig iets zou over lezen. Dat het vooral podcasts zijn over de VS die VS-expert Van de Weghe kunnen boeien, zal niemand verbazen. 

Onderstaande podcasts zijn volgens Tom Van de Weghe echte aanraders: 

Anderson Cooper 360° (CNN): Een overzicht van de nieuwsupdates uit Amerika. Perfect om 's ochtends meteen mee te zijn.

The Daily (The New York Times): Elke dag 20 minuten over de grootste nieuwsverhalen.

The Presidential Podcast (VPRO): Chris Kijne (VPRO) en Guus Valk (NRC) bespreken de Amerikaanse presidentsverkiezingen.

Meest gelezen