Ronde van Vlaams-Brabant start in Hakendover na moeizame organisatie

Vandaag, woensdag, start in Hakendover de Ronde van Vlaams-Brabant. Volgens de organisatie was het dit jaar erg moeilijk om de Ronde georganiseerd te krijgen.

"Het was een hobbelig parcours", laat de organisator van de Ronde van Vlaams-Brabant Eddy Lissen weten. "We hebben heel wat problemen gehad bij de organisatie van de Ronde. Zo was het erg moeilijk om sponsors te vinden. Eerst kregen we sponsoring van de provincie, maar dat werd dan teruggeschroefd door de Vlaamse regering. Daarna wou de stad Landen geen rit meer organiseren, dus moesten we op zoek naar een nieuwe plaats. Zo kwamen we uit in Boortmeerbeek. Daar hadden we een prachtig parcours uitgestippeld over Zemst en Kampenhout, maar in Kampenhout kregen we geen toelating. Dus moesten we alweer op zoek naar een nieuw parcours, en dat is uiteindelijk toch gelukt."

Tijdrit 's avonds

 

De eerste rit van de Ronde van Vlaams-Brabant start in Hakendover. Daarna gaat het naar Boortmeerbeek, de derde en vierde rit starten in Leefdaal. Die derde rit is een tijdrit en ook daar waren problemen: "Een winkelketen vond het niet oké dat we tijdens de openingsuren voorbij zouden rijden met de wielrenners, daarom start de tijdrit pas om zeven uur 's avonds", zegt Eddy Lippens. De laatste rit wordt in Rillaar gereden.

Maatregelen hitte

 

Het belooft ook erg warm te worden tijdens de Ronde van Vlaams-Brabant. De organisatie heeft extra water voorzien in de volgwagens. Als het té warm wordt, zullen de ritten ingekort worden, maar dat wordt bekeken van dag tot dag. 

Grote namen doen er niet mee aan de Ronde van Vlaams-Brabant. "Dat is ook niet de bedoeling", zegt Eddy Lippens. "Wij willen vooral jong talent uit Vlaams-Brabant de kans geven om eens deel te nemen aan een koers."

 

Meest gelezen