Videospeler inladen...

Nu regenwaterputten droog staan, piekt de vraag naar grondwaterputten

Nu we zo'n lange periode van droogte hebben, staan heel wat regenputten droog. En dus gaan veel mensen op zoek naar een alternatief: een grondwaterput. Installateurs kunnen de vraag amper bijhouden. Dat merken ze ook bij Boringen Verheyden uit Sint-Katelijne-Waver.

60 aanvragen per dag

Bij Boringen Verheyden uit Sint-Katelijne-Waver krijgen ze nu zo'n 60 aanvragen per dag, 10 keer zoveel als normaal. Een grondwaterput wordt geboord op 40 tot zelfs 100 meter diepte, en zo wordt met een pomp water uit de grond gehaald.

"Heel wat mensen zien er de voordelen van in", zegt zaakvoerder Johan Verheyden. "Regenputten zijn leeg als je ze echt nodig hebt, maar een grondwaterput kan eigenlijk nooit uitgeput raken. Meestal is dat 2000 à 3.000 liter per uur, en zo kan je dan je tuin besproeien met verschillende sproeiers tegelijkertijd." 

Wie nu snel een grondwaterput wil laten installeren is eraan voor de moeite. Bij het bedrijf zitten ze al volgeboekt tot februari volgend jaar.

Toch nog deze kanttekening. Nu er ook een algemeen sproeiverbod van kracht is, is een grondwaterput ook geen oplossing. Want je mag naast leiding- en regenwater ook geen grondwater gebruiken om je tuin te besproeien. 

Meest gelezen