Shahbaz Sharif (in het groen).
Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Partij van oud-premier Sharif verwerpt verkiezingsuitslag in Pakistan bij voorbaat

In Pakistan weigert de partij van oud-premier Nawaz Sharif de uitslag van de parlementsverkiezingen bij voorbaat te aanvaarden. Volgens de Moslimliga is fraude gepleegd bij het tellen van de stemmen.

Op de officiële uitslag van de parlementsverkiezingen blijft het voorlopig wachten, maar 1 ding staat nu al vast: de partij van oud-premier Nawaz Sharif zal die niet aanvaarden. Dat heeft zijn broer en boegbeeld van de Moslimliga Shahbaz Sharif vanavond laten weten.

Shahbaz Sharig beweert dat bij het tellen fraude is gepleegd, al droeg hij hiervoor geen bewijs aan. "Dit is doorgestoken kaart", zei hij. "Het is een schande hoe het mandaat van het volk is beledigd. We verwerpen het resultaat compleet."

De Pakistaanse televisie pakt intussen wel al uit met eerste en erg gedeeltelijke uitslagen. Daaruit moet blijken dat de partij van voormalig cricketspeler Imran Khan aan de leiding ligt.

Verschillende stations voorspellen dat zijn partij tussen de 107 en 120 zetels in het parlement zal veroveren op een totaal van 272 zetels. De Moslimliga zou het met 42 tot 69 zetels moeten stellen.

Als de parlementsverkiezingen van vandaag een nieuwe regering opleveren, is het pas de 2e keer in het 71-jarig bestaan van Pakistan dat de macht van de ene burgerregering op de andere overgaat.

Meest gelezen