Videospeler inladen...

Peeters tegen SP.A: "Ofwel hebt u geheugenverlies, ofwel bent u te kwader trouw"

Minister van Werk Kris Peeters (CD&V) pikt het niet dat hij kritiek krijgt van de SP.A op het plan om werkloosheids­uitkeringen te doen dalen als mensen te lang werkloos zijn. "De vorige minister van Werk (Monica De Coninck, SP.A, red.) was voorstander van versterkte degressiviteit. Ofwel hebt u geheugenverlies, ofwel bent u te kwader trouw."

Eerder vandaag had Peeters felle kritiek gekregen van de SP.A. "U hebt zich laten rollen", aldus Kamerlid Meryame Kitir (SP.A). Volgens Kitir profileert Peeters zich onterecht als "het sociale gezicht" binnen deze regering, en is het ongehoord om werkloosheidsuitkeringen te verlagen.

"Men moet wel de waarheid vertellen", aldus Peeters. "Er zijn bepaalde partijen die nu het omgekeerde verdedigen van wat ze in het verleden hebben gezegd."

Hij citeert een interview met voormalig minister van Werk, Monica De Coninck (SP.A), die zich een voorstander toonde van lagere werkloosheidsuitkeringen naarmate iemand lang werkloos is. "We moeten werklozen niet in de hoek zetten en hen gewoon geld geven zonder hen vooruit te helpen", citeert Peeters oude uitspraken van De Coninck. De vorige regering, onder leiding van Elio Di Rupo (PS), voerde ook al een degressiviteit van de werkloosheidsuitkering in.

"Ofwel hebt u geheugenverlies, ofwel bent u te kwader trouw", besluit hij.

Ook premier Charles Michel (MR) was niet opgezet met de kritiek van de oppositie. Volgens de premier kreeg hij in het begin van de legislatuur het verwijt te veel te willen besparen, en nu de kritiek dat hij te weinig bespaart.

VIDEO: Vicepremier Kris Peeters (CD&V) reageert in de Kamer scherp op de kritiek van de SP.A

Videospeler inladen...

Meest gelezen