Rattenvanger Mol overstelpt door meldingen, maar er is géén plaag

Het warme en droge weer heeft zo ook z'n minder leuke kantjes. Zo komen ratten vaker boven de grond voedsel zoeken. In Mol hebben ze een rattenvanger in dienst, die in juni en juli al bijna drie keer méér meldingen heeft gekregen dan in dezelfde periode vorig jaar.

Geen plaag

De rattenvanger in Mol gaat bij elke melder langs om rattenvergif te leggen. Maar er is geen reden tot ongerustheid. "Een rattenplaag hebben we hier zeker niet", zegt milieuschepen Peter van Rompaey (CD&V). "Nu we zo'n warm weer hebben, verlaten ratten hun gebruikelijke schuilplaatsen onder de grond, omdat ze daar minder eten vinden. Daardoor krijgen we nu heel wat meldingen van mensen die ratten vlakbij hun huis zien."

Tips om ratten weg te houden

-sluit voedsel voor huisdieren goed af
-geef je kippen niet té veel eten
-sluit vuilnisbakken
-vermijd zwerfvuil, want ook dat trekt ratten aan. 
 

Meest gelezen