Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden wapent zich tegen hitte

De hitte laat zich ook voelen in de ziekenhuizen en daarom worden er maatregelen genomen. In het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden worden het personeel en de familie van de patiënten aangespoord om de zieken voldoende water te laten drinken.

Directeur patiëntenzorg Danny Vantichelen: "Wij brengen voldoende water naar de kamers en hebben affiches opgehangen om de patiënten op te roepen om genoeg te drinken. Niet alle kamers hebben airco. We proberen wel zoveel mogelijk ventilatoren te plaatsen zodat de patiënten toch verfrissing hebben. We proberen ook om overdag de zonwering zo veel mogelijk te sluiten en 's nachts openen we de ramen. We mogen de ramen wel maar gedeeltelijk open zetten voor de veiligheid."

Ook aan het personeel is gedacht, zij worden deze dagen regelmatig getrakteerd op een ijsje.

Meest gelezen