Sterrenrestaurant Table D'Amis in Kortrijk gaat sluiten

Sterrenrestaurant Table D'Amis in Kortrijk gaat sluiten, net als bistro Gust dat boven Table D'Amis zit. In september komt er in hetzelfde gebouw een nieuw restaurant.

Uitbaters Sofie en Matthieu Beudaert gaan het sterrenrestaurant sluiten. Ze gaan daarom ook hun prestigieuze Michelinster afgeven. De zaak sluit om plaats te maken voor een nieuw restaurant dat in september zal openen.

Een gewoon restaurant waar iedereen op zijn gemak is. Want dat is vandaag niet het geval, dat zegt uitbater Matthieu Beudaert: "Mensen hebben vandaag hoge verwachtingen, waarschijnlijk door allerlei titels die we verzameld hebben." De bezoekers van het restaurant komen volgens hem zenuwachtig binnen, dingen die de uitbaters niet willen, zegt Beudaert nog.

Meest gelezen