Videospeler inladen...

Thaise voetballertjes in het klooster

11 Thaise geredde voetballertjes zijn ingetreden in een Thaise boeddhistische tempel. Daarmee lossen ze een belofte in van hun families.  Ze ondergaan er ook een "spirituele reiniging". 

Tijdens een uitgebreide ceremonie in een boeddhistische tempel in Chiang Rai leggen 11 voetballertjes hun geloften af.  De volgende 9 dagen - even lang als ze alleen in de grot vastzaten - zullen ze leven als novicen in een boeddhistische tempel. Hun trainer, die eerder al 8 jaar in een klooster verbleef, is gewijd als monnik. Hij blijft zeker een maand in de tempel. 

De familie van de jongens had beloofd dat hun kinderen in het klooster zouden gaan, als dank voor de geslaagde redding. Ze betuigen er ook eer mee aan de Thaise duiker die omkwam terwijl hij zuurstofflessen installeerde in de Tham Luang grot.  Op 10 juli werd de laatste jongen bevrijd, meer dan 2 weken na hun verdwijning.

Tijd van bezinning

In Thailand is het niet ongewoon dat jongens en mannen een tijd doorbrengen in een boeddhistisch klooster. Vaak is dat om dankbaarheid te tonen aan hun ouders of om een moeilijke gebeurtenis te verwerken. Het wordt beschouwd als een soort spirituele reis.

Een van de jongens , de 14-jarige Adul Sam-on die Engels sprak met de duikers, gaat niet in het klooster omdat hij christen is. Hij woonde wel de inwijdingsceremonie van zijn lotgenoten bij. 

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Meest gelezen