Trump haalt uit naar zijn oud-advocaat na gelekte bandopname

De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet zwaar uitgehaald naar zijn voormalige advocaat Michael Cohen. Gisteren had nieuwszender CNN een bandopname online geplaatst van een gesprek tussen Trump en Cohen uit 2016. Daarin gaat het onder meer over hoe een voor Trump compromitterend verhaal kan worden tegengehouden. Trump is "not amused".

In de opname is te horen hoe Trump en Cohen - toen nog zijn advocaat - het hebben over het tegenhouden van een verhaal van Karen McDougal, een voormalig Playboymodel dat een relatie met Trump zou hebben gehad. Het gesprek dateert van september 2016, enkele maanden voor de verkiezingen die door Trump zijn gewonnen. "Hoeveel moeten we daarvoor betalen", vraagt Trump. "150.000 dollar?"

Naar verluidt is de bandopname opgedoken na een huiszoeking door de FBI bij Michael Cohen. Gisteren is de opname opgedoken op de website van CNN, en dat vindt Trump klaarblijkelijk niet leuk. "Welke advocaat neemt nu gesprekken met zijn cliënt op,", vraagt hij zich af op Twitter. "Zo triest!"

Lees verder onder de tweet.

Het FBI voert een onderzoek naar de financiële handel en wandel van Michael Cohen, onder meer ook naar het geld dat hij in opdracht van Trump heeft betaald aan Stormy Daniels, een voormalige porno-actrice die ook een relatie met Trump zou hebben gehad.

Tot nu toe is nog niet aangetoond dat er iets onwettelijks is gebeurd, noch in de affaire rond Stormy Daniels noch in die rond Karen McDougal. Desondanks illustreren beide affaires hoe de huidige Amerikaanse president omgaat met onfrisse verhalen uit zijn eigen verleden.

Meest gelezen