2001 AP

17 jaar na aanslagen op WTC-torens in New York nieuw slachtoffer geïdentificeerd

Zeventien jaar na de aanslagen van 9/11 op het World Trade Center in New York is een nieuw slachtoffer geïdentificeerd. Het gaat om een man van 26, die dankzij een DNA-staal formeel geïdentificeerd kon worden. Bij de aanslagen op de WTC torens in 2001 kwamen in totaal bijna 2.800 mensen om. 

Het slachtoffer dat recent formeel geïdentificeerd werd, is de 26-jarige Scott Michael Johnson. Hij werkte destijds als financieel analist bij de investerings­bank Keefe, Bruyette and Woods.

Maar hij was lang niet het enige slachtoffer dat nog niet formeel geïdentificeerd werd. In totaal kwamen bij de aanslagen op het World Trade Center in New York 2.753 mensen om het leven. Daarvan werden intussen al meer dan 1.642 mensen formeel geïdentificeerd als slachtoffer. Dat betekent dus dat nog meer dan 1.100 mensen - zeventien jaar na de terreuraanslagen - níét geïdentificeerd werden. 

Nochtans is het Office of Chief Medical Examiner van de stad New York al die jaren blijven werken op de bijna 20.000 menselijke resten die na de aanslagen werden gevonden en die nog niet gelinkt werden. En in de eerste twee jaar na de aanslagen boekten ze ook goede resultaten: toen kon het medisch instituut bijna 1.500 namen linken. 

Maar sindsdien is het tempo van de formele identificaties vertraagd. "In 2001 hebben we de families beloofd dat we het nodige zouden doen om hun naasten te identificeren, hoe lang dat ook zou duren", aldus Barbara Sampson, de verantwoordelijke van het medisch instituut.

Meest gelezen