7 super-assistentiehonden geboren in Tongeren

In Tongeren is de hond Starling, een labrador retriever afkomstig uit Amerika, bevallen van 7 pups. En dat moeten bijzondere honden worden, want het zijn honden die van een genetische lijn komen die allemaal assistentiehonden zijn geweest.

Het labrador retriever-ras heeft de juiste karaktertrekken om een goede assistentiehond te worden. Deze honden zijn op de eerste plaats groot genoeg, want kleine honden kunnen geen blinden of mensen in een rolstoel begeleiden. En een goede assistentiehond moet ook kalm zijn, of bijvoorbeeld voor actieve blinden net gedreven. 

Wat maakt deze honden zo bijzonder? 

Wat net dit nest bijzonder maakt is dat er voortgegaan is op een kweeklijn die al acht generaties lang assistentiehonden kweekt. En samen met de Universiteit Gent gaat de Tongerse organisatie Purpose Dogs hier nu ook starten met zo'n kweekprogramma. Het eerste nest is er dus: 7 honden waarvan gehoopt wordt dat het super assistentiehonden worden. 

Meest gelezen