Videospeler inladen...

"Belangrijke aanwijzingen dat Griekse bosbranden opzettelijk werden aangestoken"

Volgens de Griekse minister Nikos Toskas zijn er belangrijke aanwijzingen dat de bosbranden in Griekenland, die het leven kostten aan 82 mensen, opzettelijk werden aangestoken. Dat heeft hij gezegd tijdens een persconferentie, samen met de politie en de brandweer.

De bosbranden ontstonden maandagavond. Door de hevige wind wakkerden de vlammen sterk aan en verspreidden de branden zich razendsnel. Vooral het kustplaatsje Mati werd hard getroffen. Bij de bosbranden vielen 82 dodelijke slachtoffers, onder wie een Belg.

Nu blijkt uit satellietbeelden en onderzoek aan de grond dat de brand mogelijk werd aangestoken. De Griekse minister Toskas heeft het over "belangrijke aanwijzingen" in die richting. Daarom is ook een gerechtelijk onderzoek gestart naar de dader(s).

Meer details over de mogelijke bewijzen van brandstichting werden niet gegeven, maar eerder was al duidelijk dat er verschillende brandhaarden waren en de bosbrand dus wellicht niet op één plaats is ontstaan.

Meest gelezen