Stier van 1.100 kilo zwaar gered uit sloot

In Eggewaartskapelle bij Veurne heeft de brandweer een stier gered uit een sloot. Het dier was in het water gesukkeld en kon nog net zijn kop boven water houden om te ademen. Het is al de tweede dag op rij dat de brandweer Westhoek moet uitrukken voor een rund.

Het speciaal landbouwteam van de brandweerzone Westhoek moest naar Eggewaartskapelle afzakken om de stier te bevrijden. De brandweermannen dachten er eerst aan om de stier wat te verdoven, zodat hij niet veel zou bewegen en dieper zakken. Maar uiteindelijk bleek dat niet nodig, want het dier was vrij rustig. De brandweer heeft hem dan met een kraan opgetild. De stier woog maar liefst 1.100 kilogram.

Druk voor landbouwteam

Het is de tweede dag op rij dat het speciale landbouwteam van de brandweer Westhoek moest uitrukken. Dinsdag redden ze in Veldegem ook al een koe die in een smalle aalput was gevallen. De koe was door de roostering boven de aalput gezakt. De brandweermannen moesten een gat in het dak van de stal maken om daar katrollen te bevestigen en zo de koe te bevrijden.

Meest gelezen