Extra maatregelen voor seingevers door hitte

Vandaag wordt de tweede rit in de Ronde van Vlaams-Brabant gereden in Boortmeerbeek. Het belooft erg warm te worden en daarom neemt de organisatie extra maatregelen voor de seingevers.

De rit van vandaag is 150 kilometer lang en vertrekt en komt aan op de Wespelaarsebaan in Boortmeerbeek. De organisatie is in handen van de wielerclub de Verenigde Sportvrienden van Boortmeerbeek. Met deze hitte hebben ze extra maatregelen voorzien voor de seingevers want zij staan een hele dag in de volle zon.

Parasol

 

Secretaris Pieter Pauwels: "Seingevers zijn vaak oudere mensen omdat het moeilijk is om jongere mensen te overtuigen om seingever te worden. Om vandaag een hele dag in de hitte te staan bij 36 graden, dat is bijna niet te doen. Daarom hebben wij voldoende water ingeslagen en geven we de seingevers een parasol mee om onder te zitten. Zo hebben ze toch een beetje schaduw." 
 

Meest gelezen