Kindvriendelijke voortuinen om samen spelen te bevorderen

Kind & Samenleving wil samen spelen van buurtkinderen bevorderen. Bewust aangelegde kindvriendelijke voortuinen kunnen hierin een verbindende rol spelen. De organisatie start met een proefproject in Wilsele.

Een enthousiaste bewonersgroep uit Wilsele gaat deze zomer, samen met Kind & Samenleving, aan de slag om hun voortuinen een volledige make-over te geven. Vijf klassieke voortuintjes worden met de buurtkinderen speelvriendelijker gemaakt, zodat de drempel voor kinderen om buiten te spelen wordt verlaagd. In Wilsele zijn al heuvels, palletconstructies en een modderkeuken gebouwd.

Actieve tuin

 

Sabine Miedema van Kind & Samenleving: "Het lijkt of je in een klassieke voortuin niet veel kan doen. Vaak is het klein en staat er alleen  maar gras, maar de ouders en kinderen in Wilsele zijn zeer meedenkend. We zijn putten aan het graven en palletknutselwerken aan het maken. Dat kan hier prima. Kinderen spelen graag met water en willen actief zijn in de tuin, dat kan hier perfect." 
 

 

Meest gelezen