Leuven Bad is volgens studie haalbaar

Het idee om in de Leuvense Vaartkom een zwembad te plaatsen, krijgt steeds meer vorm. Een haalbaarheidsstudie wijst uit dat een dergelijk project perfect realiseerbaar is. Er is ook al 3 miljoen euro voorzien om het zwembad te realiseren

Volgens schepen Mohamed Ridouani (SP.A) ziet alles er goed uit voor een publiek zwembad in het centrum van Leuven. "Er kan een zwembad van 25 op 25 meter komen met ook een apart kinderbad. Dat heeft de haalbaarheidsstudie uitgewezen", zegt Ridouani.

In de meerjarenbegroting van de stad is een bedrag van 3 miljoen euro ingeschreven voor dit project. "De gemeenteraad is ook akkoord gegaan met de budgetten om dat zwembad te realiseren. Als het volgende schepencollege groen licht geeft voor de uitvoering, dan kan Leuven Bad er komen tijdens de zomer van 2019", aldus schepen Ridouani. 

Privépartner

Er wordt nu een omgevingsplan uitgewerkt om te kijken welke andere functies nog haalbaar zijn zoals bijvoorbeeld een schaatskom tijdens de wintermaanden.

Voor de uitbating van het zwembad wordt ook gezocht naar een privépartner en de stad moet ook nog praten met de buurt en met de Vlaamse Waterweg. 

 

 

Meest gelezen