©Marc Bolsius Fotografie - info@marcbolsius.nl

"Kama-robot" vertelt mopjes en deelt tekeningen uit 

In het Nederlandse Den Bosch begint vanaf zaterdag de tentoonstelling "Kamagurkistan" van Kamagurka. De Oostendenaar krijgt daar een robotversie, de Kamarobot, die de mensen daar mopjes gaat vertellen en er zullen tekeningen uit zijn buik komen.

Deze zomer toont Het Noordbrabants Museum een overzichtstentoonstelling van Kamagurka in twee zalen zien. Je wordt er uitgedaagd om samen met Kamagurka de grenzen van de ernst te verkennen.

Na het passeren van de grenspost van Kamagurkistan, stap je met een visumstempel op zak in het land van Kamagurka. Je krijgt een overzicht van zijn absurdistische en vaak (met opzet) choquerende werken.

Robotkunstenaar

Op die tentoonstelling zal er ook een gigantische robotversie van de kunstenaar rondrijden. Als je op één van de knoppen van de Kamarobot drukt, dan valt er ofwel een tekening van uit de buik van de robot...ofwel krijg je een grapje te horen!

Meest gelezen