Ongezien: paarden van Brugse koetsiers krijgen vrijaf door hitte

Voor de eerste keer ooit krijgen de paarden in Brugge vrijaf omdat het te warm is. Vanmiddag, tussen 14 en 17 uur kunnen toeristen uitzonderlijk niet op een koets met paard door de stad rijden. "We moeten onze paarden nu echt wel sparen", zeggen de koetsiers.

"Bij deze temperaturen moeten we onze paarden echt wel sparen", zegt Vincent Stael, de voorzitter van de Brugse koetsiers. "Tussen 14 en 17 uur gaan we donderdag niet uitrijden. Zo is de werkdag korter voor de paarden en hebben ze geen last tijdens de warmste uren van de dag."

Wanneer de koetsen wel uitrijden, nemen de koetsiers maatregelen om de paarden te beschermen tegen de hitte. De dieren staan zoveel mogelijk in de schaduw en krijgen extra water. De paarden stappen ook veel trager. Vanmiddag mogen ze dus even lekker luieren. In de zon of in de schaduw. Dat mogen ze zelf kiezen.

Meest gelezen