Foto: Stephane De Coninck

Pendeltreinen door Kanaaltunnel lopen vertraging op door problemen met airco

De pendeltreinen door de Kanaaltunnel lopen aanzienlijke vertraging op door een probleem met de airco in de meeste wagons. Omdat auto's niet in wagons zonder airco worden toegelaten, is de capaciteit van de pendeltreinen beperkt. Gevolg: ellenlange files aan beide zijden van de tunnel en wachten onder een loden zon.

"Vanmiddag kwamen we met de wagen aan bij de terminal in Folkestone en we stonden meteen vast", zegt Stephane De Coninck aan VRT NWS. "De app van Eurotnnel gaf op dat moment aan dat er met 2 uur vertraging moest worden rekening gehouden." 

"We hebben meer dan 3 uur aangeschoven tot aan de check in, en daar heeft men ons gezegd dat er problemen waren met de treinstellen. Daar bleek ook dat er nog een meer vertraging is: 5 uur, tot we hopelijk op de trein kunnen. Maar men heeft ons verzekerd dat we vanavond nog kunnen vertrekken."

Het geduld van de wachtende reizigers wordt danig op de proef gesteld in dit broeierig warme weer. "Je kan je hier verfrissen aan sproeiers die de brandweer hier geplaatst heeft", zegt Stephane De Coninck nog.

Meer informatie over de pendeltreinen vindt u op de website van Eurotunnel.

Foto: Stephane De Coninck

Meest gelezen