AP2012

Vliegtuigen Ryanair blijven voor tweede dag op rij aan de grond

Net als gisteren zijn ook vandaag verschillende vluchten van Ryanair geannuleerd door een staking. Het gaat om een tweedaagse staking van de piloten en het cabinepersoneel van de lagekostmaatschappij. Zij willen betere arbeidsvoorwaarden en een erkenning van de vakbond. 

Op de luchthaven van Zaventem is ongeveer de helft van alle vertrekkende vluchten van Ryanair geannuleerd, op de luchthaven van Charleroi zo'n 60 procent. 

De staking was vooraf aangekondigd. "Alle reizigers zijn op de hoogte gebracht, dus we verwachten vandaag geen gestrande passagiers van Ryanair op de luchthaven", zegt Nathalie Pierard, van Brussels Airport

 De werknemers van Ryanair in België, Portugal en Spanje staken voor de tweede dag op rij. Woensdag staakte ook het Italiaanse personeel.

Meest gelezen