Videospeler inladen...

Zware hinder op Zaventem door fel onweer

Op Brussels Airport is er zware hinder door een fel onweer dat tussen 17 en 19 uur boven Zaventem hing. Twee uur lang konden er amper vliegtuigen opstijgen. Er mocht namelijk twee uur lang niemand op de tarmac komen om de vliegtuigen bij te tanken en te laden.

Vliegtuigen die al getankt hadden en geladen waren, konden tijdens het onweer wel opstijgen. Vliegtuigen die onderweg waren naar Zaventem konden ook nog landen.

Maar veel vliegtuigen moesten dus lange tijd aan de grond blijven doordat ze niet vertrekkensklaar konden worden gemaakt. Pas om 19 uur werden de lichten op groen gezet om de operaties op de tarmac te hervatten. 

Hierdoor hebben vele vluchten dus grote vertragingen opgelopen. Volgens Brussels Airport zal de hinder nog heel de avond voelbaar zijn.

Meest gelezen