Tuinmannen bijna werkloos: "Zo extreem als nu heb ik het nog nooit meegemaakt"

Michael De Clerck is tuinman in Mechelen en kijkt toe hoe de droogte stilaan alles in zijn greep krijgt. Hij kan nog amper iets doen in de tuinen van zijn klanten want alles gaat kapot. Je kan beter overal afblijven in de tuin.

Werkloos

Tuinmannen zijn dus quasi werkloos maar De Clerck verwacht in het najaar wel veel werk. "Veel planten gaan het niet overleven en ook volgend jaar zullen de knoppen bij veel planten verdroogd zijn." Voorlopig moeten alle klusjes uitgesteld worden, van gazon aanleggen tot hagen snoeien.

Je kan beter overal afblijven in de tuin.

Michael De Clerck

En hoe zit het met ons gras? Volgens De Clerck kan gras goed tegen een lange periode van droogte. "Het gaat in zomerrust en wordt ros om z'n krachten te kunnen sparen. Als het volgende week gaat regenen, komt dat er wel terug door. Maar als het nog 2 of 3 weken droog gaat zijn, dan zal zelfs het gras het niet overleven."

De Clerck vertelt er ook bij dat zelfs het onkruid al begint af te zien. "En als het onkruid al kapot begint te gaan door de warmte dan is het redelijk extreem."