38,2° in Zelzate: hoogste temperatuur in Oost-Vlaanderen sinds begin metingen

In de Oost-Vlaamse gemeente Zelzate is vandaag een temperatuur van 38,2 graden Celsius gemeten. Dat is niet alleen een record voor het meetstation in Zelzate, maar ook de hoogste temperatuur in Oost-Vlaanderen sinds het begin van de metingen. Dat meldt weerman David Dehenauw.

Eerder op de dag werd in het Vlaams-Brabantse Sint-Pieters-Rode een piek van 37,2 graden Celsius gemeten. Maar in het Oost-Vlaamse Zelzate is het kwik dus nog iets hoger gegaan, naar 38,2 graden Celsius. Daarmee kwam het nationale record van 38,8 graden Celsius in de buurt.

In Ukkel ging het kwik volgens weerman Dehenauw vanmiddag even naar 35,4 graden Celsius, maar door de bewolking en het onweer zakte de temperatuur nadien opnieuw naar 32 graden Celsius. Ook gisteren werd in Ukkel een temperatuur van 35,4 graden gemeten. Daarmee zijn donderdag en vrijdag de warmste dagen van het jaar.

Voor Ukkel was het bovendien de warmste 27ste juli ooit. Het vorige record van 32,4 graden Celsius (1928) werd verpulverd. Het absolute record voor Ukkel, meer bepaald 36,6 graden Celsius, blijft wel overeind.

Meest gelezen