Videospeler inladen...

Animal Rights filmt hitte in varkensstal om "verborgen dierenleed zichtbaar te maken"

Animal Rights lanceert een oproep om in deze hittegolf stil te staan bij het leed van landbouwdieren. Met beelden van varkens in een stal bij meer dan 33°C wil de dierenrechtenorganisatie “verborgen dierenleed zichtbaar maken”. In gesloten stallen hebben ze geen mogelijkheid om zich te verkoelen, hun vrije soortgenoten kunnen modderbaden nemen. Bovendien zijn varkens gefokt voor hun vlees zeer gevoelig voor verhoogde omgevingstemperaturen, zegt Animal Rights. 

De Boerenbond reageert verbolgen op de verspreiding van de beelden en vindt dat Animal Rights te ver gaat. "Wij zijn deze stemmingmakerij beu", zegt woordvoerder Luc Vanoirbeek. "In deze moeilijke omstandigheden doen varkens- en pluimveehouders hun uiterste best om hun dieren zo goed mogelijk te verzorgen." 

Meest gelezen