Extra droogtemaatregelen in Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen worden de bestaandedroogte maatregelen uitgebreid. Tot nu kon je wel nog sproeien met niet-leidingwater tussen 20 en 8 uur. Nu mag het helemaal niet meer. Al zijn er enkele uitzonderingen.

De provincie Oost-Vlaanderen wil duidelijk het toenemend waterverbruik verminderen en heeft extra maatregelen genomen. Er is een totaal sproeiverbod. Maar je moestuin, de sportterreinen en de land- en tuinbouwbedrijven mogen wel besproeid worden met regen- en grondwater tussen 20 en 8 uur. 

Het zijn de lokale politiezones die instaan voor de controle. Al is het niet de bedoeling een heksenjacht te houden, zegt waarnemend gouverneur Didier Detollenaere. het is in de eerste plaats de bedoeling de inwoners te sensibiliseren en hen bewust te maken van de schaarste van water. Maar als het nodig is, wordt opgetreden en kunnen boetes worden uitgeschreven. 

kasto80

Meest gelezen